Verjaardagen in augustus: zomertrend

Verjaardag in de tuin

Een verjaardag! Wie houdt er niet van een extra reden voor een feestje. Vooral tijdens de lange zomerdagen is het heerlijk om de hele dag door feest te kunnen vieren. Gelukkig blijken de meeste verjaardagen dan ook in de zomer te zijn, van eind juni tot begin oktober. Wist jij dat augustus de maand is waarin wij de meeste bloemen bezorgen voor de gelegenheid verjaardag? Ondanks dat de meeste baby’s tegenwoordig in september worden geboren, ligt onze piek voor verjaardagsbloemen een maand eerder.

Verjaardagen

Natuurlijk ontstaat nu de vraag: waarom zijn al deze verjaardagen dan in de zomer? Onderzoek heeft aangetoond dat dit komt door de lange donkere winteravonden, de feestdagen en bijbehorende feesten. Dit effect geldt voor bijna alle landen waar een duidelijk verschil is tussen zomer en winter qua licht, temperatuur en andere weersomstandigheden. Op het moment dat seizoenen zeer sterk op elkaar lijken, zijn de verjaardagen min of meer gelijkmatig over het hele jaar verdeeld. Toch geld voor ieder klimaat dat er het hele jaar door verjaardagen zijn. Er bestaat simpelweg geen dag waarop niemand een verjaardag heeft te vieren.

De minste verjaardagen zijn in mei, wat suggereert dat augustus geen populaire maand is om aan een nieuw kindje te beginnen. De dag met minste verjaardagen is 1 januari. De reden hiervoor is dat ziekenhuizen vaak weinig personeel hebben op deze dag, dus worden zoveel mogelijk bevallingen vervroegd of juist uitgesteld. Toch zijn de meeste verjaardagen wel op 1 januari, dus hoe is dat mogelijk? Als iemand niet precies weet wanneer hij of zij geboren is, wordt er een schatting gemaakt voor het aantal jaren. Vervolgens krijgt iedereen in dezelfde situatie een verjaardag op 1 januari!

Bloemen voor verjaardagen bij Euroflorist

De trend van vorig jaar was om vooral bontgekleurde boeketten met felle kleuren te sturen. Daarentegen zien we dit jaar een grotere vraag naar boeketten met pastelkleuren. Al is de zomer van 2016 natuurlijk nog niet ten einde, dus wie weet welk boeket uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen. Hieronder zie je links een paar voorbeelden van boeketten die vorig jaar in de smaak vielen voor verjaardagen, aan de rechterkant zie je voorbeelden van de favorieten van dit jaar.

BOU14_36M

BOU14_63MBOU15_49M

GIF13_58M

 

 

 

Tijdens het vinden van al deze leuke weetjes werden wij ook wel erg benieuwd hoe de verjaardagen op ons kantoor zijn verdeeld. Na wat sorteren en tellen blijkt dat wij twee winnende seizoenen hebben: zomer én winter! Zowel in juni als in september zijn hetzelfde aantal jarigen op kantoor. Dit betekent natuurlijk ook dat dat er tijdens die maanden achter de schermen de meeste cake, taart en koekjes worden gegeten. Januari daar tegenover is de maand met de minste jarigen. Gelukkig is het nog lang geen winter en kunnen wij nog even van de zon genieten, heel veel bloemen versturen, en volop jarigen verrassen!

Written By
Meer van Flora

Inspiratie voor Pasen

Misschien heb je al gemerkt dat felle kleuren dit seizoen helemaal in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *