Word een trendzetter met gerecyclede plantenbakken

Oude kruiwagen vol zomerbloemen

De afgelopen jaren is het zowel een alarmerende als een opwindende tijd geweest voor de eco-beweging. Iedereen kan iets kleins doen om te helpen het milieu te beschermen. Een van deze dingen is het verminderen van afval, afval sorteren en recyclen. De meeste mensen doen een grote schoonmaak in de lente, maar ook de zomer is geschikt om alle kasten eens grondig op te ruimen. Met alle spullen die je zult vinden kunnen de leukste ideeën ontstaan om onder andere bloempotten en plantenbakken te maken.

Waarom recyclen?

Het is logisch dat het goed voor het milieu is om oude spullen te recyclen. Afval heeft namelijk op verschillende gebieden invloed op het klimaat. Vervuiling veroorzaakt door afval, dieren sterven door plastic, en zware chemicaliën die het water, de lucht en land aantasten. Gelukkig is de samenleving aan het veranderen, en beginnen steeds meer mensen enthousiast te worden over het hergebruiken van afval. Door afval te verminderen, te hergebruiken en te recyclen kunnen wij heel gemakkelijk een mooiere erfenis achterlaten voor nieuwe generaties.

Recycle, personaliseer en zet de trend!

Oude producten omtoveren in nieuwe hippe decoraties voor huis en tuin is de laatste trend. De laatste tijd worden er verschillende creatieve ideeën bedacht in tijdschriften en op websites om zelf aan de slag te gaan. Ook plaatsen veel mensen vol trots hun eigen creaties, en de resultaten zijn dan ook vaak fantastisch. Meestal missen we vaak zelf de motivatie en ideeën als het gaat om het gebruiken van gebruikte materialen. Oude kleding, schoenen en tassen bijvoorbeeld nemen alleen maar plek in achterin de kast. Natuurlijk kun je deze weggeven aan een goed doel, maar waarom zou je er zelf niet leuke nieuwe spullen mee maken? Knutselen Bloempotten gemaakt van oude schoenenen personaliseren zijn leuke activiteiten die je met kinderen kunt doen tijdens de zomervakantie.

Er zijn genoeg ideeën om oude spullen om te toveren tot leuke decoraties voor in de tuin of vensterbank. Denk bijvoorbeeld aan een leuke plantenbak of bloempot gemaakt van een oude schoen, gebruik restjes stof om een bloempot te versieren of gebruik een oude kruiwagen om leuke zomerbloemen in te zetten.

Mocht je met stoffen, schoenen of bijvoorbeeld karton aan de slag gaan, houdt dan wel in het achterhoofd dat planten water nodig hebben om te kunnen overleven. Zorg dus altijd voor een plastic beschermlaagje om je zelf gemaakte plantenbak of bloempot mooi te houden.

Maak plezier en geniet er van! Wij zijn heel benieuwd naar jouw eigen creatie, je kunt deze met ons delen op Facebook, Instagram of Twitter. Als jij klaar bent met je creaties, en een expert bent geworden in het maken van bloempotten en plantenbakken, kunnen wij jou helpen er de leukste bloemen en planten in te zetten! Tot snel bij Euroflorist.

Nieuwsgierig hoe ‘groen’ de Olympische spelen waren? Lees het in dit artikel.

Written By
Meer van Flora

DIY: ijsblokjes met fruit en bloemen

Zomer of geen zomer, een gezellig avondje met vrienden kan altijd! Op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *