Creatief zijn met tulpen

Tulpen DIY

Bloemen toveren een glimlach op elk gezicht, voor welke gelegenheid dan ook! Bloemen ontvangen maakt mensen blij, ze voelen zich geliefd en gelukkig. Het tulpenseizoen is al lang begonnen en nu kan iedereen genieten van de mooie kleuren van tulpen. Tulpen zijn fantastisch om gezelligheid en warme gevoelens in huis te brengen.  De tulp is het symbool voor de lente, licht en kleur. Ontdek hier wat je met tulpen kunt doen met de Tulpen DIY.

Onze tip van de dag is om creatief te zijn met tulpen. Je kunt een gezellige sfeer creëren met tulpen voor bijvoorbeeld een diner of een verjaardagsfeestje. Met een vrolijke mix van kleurrijke tulpen kun jij de perfecte tafeldecoratie makkelijk maken. Tulpen zijn in eindeloze variëteiten en kleuren beschikbaar, aarzel dus niet om een mooie mix met verschillende tulpen te maken. Wat is er leuker in de lente dan een vuurwerkspektakel van kleurrijke tulpen? Het is nu tijd om je creativiteit en inspiratie te gebruiken.

Tulpen vaas creatieWat je nodig hebt:

  • Tulpen (afhankelijk van de maat van de vaas, gebruik tussen 12-30 tulpen)
  • Pistacia
  • Myositis
  • Een hoge gekleurde vaas (als het mogelijk is)
  • Mes
  • Floral Tape
  • Stengels van slangengras of soortgelijk gras
  • Rietjes

 

Begin met de tulpen bij elkaar te zetten en gebruik de Floral Tape om ze recht te houden.

2065620657

Plaats de tulpen in het midden en omring ze met groen. Om een perfecte ronde vorm te houden kun je het beste met de klok mee werken en de tulpen draaien als je het groen toevoegt. Zo krijg je een gelijkmatige laag van groen om de tulpen heen.

Zodra je tevreden bent met je boeket kun je hem met Floral Tape vastmaken. Als het te moeilijk is om de bloemen met één hand vast te maken, kun je het boeket op tafel leggen.

Plaats de bloemen in een vaas met water.

Steek het slangengras in de rietjes. Plaats de rietjes vervolgens tussen de bloemen in en zorg er voor dat ze hoger dan de bloemen zijn, zodat het geheel op een soort vuurwerk lijkt.20658

Nu heb je een gepersonaliseerde creatie met tulpen waar je trots op kunt zijn! 🙂

Een ander idee met deze tulpencreatie is om de vaas in een grotere glazen vaas te plaatsen. De grotere vaas moet tenminste 5 cm breder in diameter zijn dan de kleine vaas. Vul de vaas met snoepjes naar keuze tot aan de rand.20659

De mogelijkheden om mooie creaties met kleurrijke tulpen te maken zijn eindeloos. Bekijk onze tulpen collectie om je eigen favoriet te vinden en maak iemand blij met bloemen. Tulpen voor jezelf? Dat kan natuurlijk ook. Geniet ervan!

Written By
Meer van Flora

Een denimboeket voor vaderdag?

Aanstaande zondag 21 juni is het vaderdag. Het moment om alle vaders...
Read More

1 Comment

Comments are closed.