Maak je eigen planthouder heel gemakkelijk zelf!

Maak je eigen planthouder

Transformeer je huis in een groene oase van welzijn met een hangende plantenhouder. Planten voorzien de lucht niet alleen van zuurstof en vocht, maar ze brengen ook frisheid en positieve energie in jouw leefomgeving. Je kunt deze eyecatcher zelf maken, en vervolgens aan plafonds, deuren en ramen hangen. De hangende mandjes in verschillende kleuren, vormen en materialen waren in de jaren 70 al populair, en zijn nu weer helemaal terug van weggeweest. Ze stralen natuurlijkheid uit, kunnen gecombineerd worden met bijna alle huisstijlen en geven je huis net dat kleine beetje extra. Vooral in kleinere appartementen is zo’n planthouder de ideale oplossing als decoratie.

Wat je nodig hebt voor de planthouder:

  • Ongeveer 8 meter jersey, macramé of een ander materiaal naar keuze
  • Schaar
  • Pot
  • Plant

Aan de slag:

stap 1- planthouder Stap 2 - planthouderStap 3 - planthouder

 

 

 

 

 

 

  1. Knip de jersey stof in 8 gelijke lange stukken.
  2. Pak alle uiteinden samen en maak er een knoop in. Houd ongeveer 3-4 centimeter over om de knoop goed strak te kunnen trekken.
  3. Maak nu 2 bij 2 een knoop met 4-5 cm afstand van de hoofdknoop. Afhankelijk van de grootte van de bloempot kan dit variëren. Bekijk voordat je begint goed welke afmeting geschikt is.
  4. Vervolgens pak je 1 strook van de eerste knoop, en knoop je die samen met de dichtstbijzijnde strook van de knoop ernaast. Herhaal dit met de overgebleven stroken om een soort netwerk te creëren.
  5. Controleer nu hoe hoog je bloempot is. Hoe hoger de pot, hoe vaker je stap 4 zult moeten herhalen om je plant stabiel te houden.
  6. Klaar! Jouw zelfgemaakte hangende planthouder is klaar voor gebruik. Nu hoef je alleen nog de pot met de plant in het midden van je prachtige houder te plaatsen.

770x1026

Waar moet je rekening mee houden?

Twijfel je welke planten geschikt zijn voor hangende plantenhouders? Eigenlijk kan je alle soorten huisplanten hier wel in kwijt. Hangende planten zoals klimop zijn vooral heel populair. Maar ook graslelies kunnen mooi zijn dankzij hun hangende bladeren. Wij hebben zelf gekozen voor een bromelia in onze planthouder. Bromelia’s zijn er in verschillende kleuren zoals geel, oranje, rood en roze. Deze planten zijn ook erg makkelijk in het onderhoud, ze hoeven namelijk maar een keer in de twee weken water te krijgen. Dit giet je dan in het midden van de plant, niet in de pot. Verder hebben ze genoeg zonlicht nodig, dit geldt voor veel planten dus houdt daar rekening mee voordat je een plekje uitkiest om ze op te hangen. Over het algemeen geldt dat ze niet te ver van het raam en niet te hoog moeten hangen. Let tenslotte goed op de vloer tijdens het watergeven aangezien er druppels uit de planthouder kunnen komen.

Geniet van je eigen creatie, en deel hem met ons! Wij delen graag de leukste ideeën

Written By
Meer van Flora

DIY: Bloemenkrans

Hét ultieme accessoire deze zomer? De bloemenkrans. Draag de krans op een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *