Knutsel je eigen adventskalender met bloemen

Adventskalender

Ben je de traditionele adventskalenders met chocolaatjes verstopt achter deurtjes een beetje zat? Wil je dit jaar liever een kalender die er mooi uitziet en ook nog eens weinig kost? Wij laten je zien hoe je met gedroogde bloemen (en wc-rollen) gemakkelijk zelf een prachtige adventskalender kunt maken. Een creatief idee voor een goedkope, milieuvriendelijke en kleurrijke kalender in huis.

Wat heb je nodig?

  • 24 lege toiletrollen
  • 24 gedroogde bloemen, bladeren of andere natuurlijke decoratie. We raden aan om de bloemen eerst te drogen om te voorkomen dat de bloemen vergaan. Met gedroogde bloemen blijft je kalender zeker mooi tot en met Kerstmis.
  • SchaarBenodigdheden adventskalender
  • Lijm
  • Washi tape
  • Nietmachine
  • Permanent marker
  • Lint
  • Lange houten takken

 

Hoe maak je de adventskalender?

Stap 1-2 adventskalender

1. Niet bij alle wc-rollen een onderkant dicht. Maak vervolgens aan de bovenkant een gaatje in de rol, hier komt straks het lint doorheen.

2. Nu kun je beginnen met het versieren van de toiletrollen met washi tape (of verf). Schrijf vervolgens de nummers 1 tot en met 24 op de rollen.


Stap 3-5 adventskalender

3. De bloemen kunnen hierna op de rollen worden geplakt. Wij hebben een lijmpistool gebruikt, maar een fles normale lijm werkt ook. Let er goed op dat je het nummer van de dag niet verstopt onder de bloem.

4. Blijven de bloemen goed vastplakken? Dan kun je het lint door de gaatjes die je eerder hebt gemaakt gaan halen.

5. Als je de bovenstaande stappen voor alle 24 dagen hebt gedaan kun je de toiletrollen met het lint vastmaken aan de houten takken. Dit ziet er het beste uit als je ze op verschillende hoogtes hangt. Als je geen houten takken in huis hebt kun je ook een kledinghanger of waslijn gebruiken, alles wat je in huis vindt is geschikt!

6. De final touch is natuurlijk het allerbelangrijkste: stop kleine cadeautjes of chocolaatjes in de wc-rollen zodat je iedere dag tot aan kerst kunt genieten samen met je familie, vrienden of collega’s.

adventcalendar5

Written By
Meer van Flora

In 4 simpele stappen een sneeuwbol maken

Buiten is het koud, en de feestmaand staat voor de deur. Wat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *