Consumenten willen dit voorjaar kleur in hun tuin

Het voorjaar is aangebroken! Tijd om na te denken over kleurrijke aankleding voor de tuin of het balkon. We zien dat steeds meer mensen maar al te graag aandacht besteden aan het opvrolijken van hun leefomgeving. Zelden was dit zo makkelijk en trendy als nu. Ondanks dat deze tijd van het jaar ons direct doet denken aan lentebollen en lentebloemen, blijken juist zomerbloemen en planten het meest populair. Ben je benieuwd naar welke dit precies zijn? Royal FloraHolland heeft onderzocht welke tuinplanten en bijbehorende kleuren het beste zijn verkocht onder consumenten in Europa.

Eenjarige zomerplanten zijn het meest populair

LavendelIn alle onderzochte landen blijken eenjarige zomerplanten dit voorjaar het meeste in trek. Deze worden in veel landen op de voet gevolgd door vaste planten, die meerdere keren bloeien verspreid over verschillende jaren. Ongeveer 35 tot 40% van de consumentenaankopen voor in de lentetuin zijn buitenplanten. Het meest populair zijn petunia’s, fuchsia’s, viooltjes, geraniums en chrysanten. Onder de vaste planten scoort de lavendel het beste, gevolgd door de hortensia. Enig idee wat de meest klassieke en meest geliefde buitenplant is? Juist, de rozenstruik.

Kleur is een must dit voorjaar

Buitenplanten met meerdere kleuren zijn extreem populair en in bijna alle landen bestsellers. Het opvrolijken van de tuin heeft hiermee de prioriteit. Rood, roze, paars (lavendel!) met een vleugje wit zijn dé trendy kleuren voor dit voorjaar. Terugkijkend op onze trendspottende product designer zien we inderdaad dat vers groen, in combinatie met paars, een heuse hit is dit seizoen. Vergeet daarnaast niet de klassieke kleur geel, die altijd de aandacht zal blijven trekken. Een laatste trend dit seizoen is om bloemen en planten te plaatsen in gekleurde blokken. Toch blijft het natuurlijk vooral leuk om jouw eigen inspiratie de vrije loop te laten, om zo de meest mooie combinaties te creëren.   

Tuin, maar ook balkonVoorjaar in de tuin

Het merendeel van de buitenplanten wordt direct in de tuinaarde gezet. Voor mensen die echter niet beschikken over een geschikte tuin is het balkon of het terras een uitstekend alternatief. Zowel planten in potten als de eerder genoemde bloemen zijn perfect om een balkon of kleine terrasruimte op te vullen. Zo creëer je een frisse plek, afgescheiden van de drukke wereld, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Een glimlach op je gezicht is tegenwoordig heel goedkoop!

*Over het onderzoek:

“The Business & Market Intelligence Department of Royal FloraHolland” heeft het koopgedrag van consumenten een jaar lang onderzocht. Daarnaast hebben ze gekeken naar verschillen tussen Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Meer informatie: https://goo.gl/IQDFua

Written By
Meer van Flora

Valentijnsdag: decoratie tips

Dit jaar zal Valentijnsdag voor jou een groot succes zijn, dat staat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *