DIY: ijsblokjes met fruit en bloemen

IJsblokjes met bloemen en fruit

Zomer of geen zomer, een gezellig avondje met vrienden kan altijd! Op zoek naar ideeën om je vrienden en dierbaren te verrassen? We hebben een recept voor je dat er ontzettend leuk uitziet: ijsblokjes met fruit en bloemen. Klaar om te beginnen?

Wat heb je nodig voor de ijsblokjes?

 • Eetbare bloemen
  Eetbare bloemen kun je kopen op de markt, in grote supermarkten of zelfs online. Wij hebben ervoor gekozen om viooltjes in meerdere kleuren te gebruiken omdat we die goed bij ons drankje (bruisend water en citroen-limoen soda) vinden passen. Je kunt ook nog munt- en basilicumblaadjes gebruiken om het helemaal af te maken.
 • Fruit
  Wees creatief! Ga voor een kleurrijk stuk fruit dat goed past bij het gekozen drankje. Kleurrijk fruit zorgt voor een vrolijke exotische sfeer! Tip van onze expert: Vermijd bananen, die worden snel bruin en papperig.
 • IJsblokjesvorm
  IJsblokjes houders zijn er in allerlei trendy vormen: sterren, harten, bloemen en ga zo maar door. De keuze is natuurlijk aan jou. De meeste vriezers worden geleverd met simpele ijsblokjeshouders, ook die zijn geschikt zijn om de ijsblokjes met bloemen en fruit in te maken!
 • Water
  Kraanwater is prima, tenzij je liever mineraalwater drinkt.
 • Vriezer
  In een normale diepvries (-18ºC) bevriezen de ijsblokjes erg snel.
 • Scherp mes

IJsblokjes: wat heb je nodig?Ijblokjes met bloemen en fruit in de vorm

 

 

 

 

 

Aan de slag!

 1. Maak de bloemen en het fruit schoon. Snijd ze vervolgens in stukjes. Je kunt hele bloemen gebruiken of alleen bloemblaadjes.
 2. Vul alle vakjes van de ijsblokjesvorm met bloemen en fruit.
 3. Vul de ijsblokjesvorm vervolgens met de gewenste vloeistof
 4. Zet de vorm in de vriezer en wacht tot de ijsklontjes volledig bevroren zijn. Haal nu de ijsblokjes uit de vorm als het zover is. Zijn de ijsblokjes moeilijk los te maken? Houd ze onder lauw water, en maak ze vervolgens los. Dit zal veel makkelijker gaan.
 5. Doe de zelfgemaakte ijsblokjes nu in je favoriete drank, dat ziet er leuk uit toch?!

Pas op: Sommige bloemen kunnen giftig zijn, gebruik alleen eetbare bloemen. Neem bij twijfel contact op met uw apotheker.

IJsblokjes: proost

Written By
Meer van Flora

Wat als… je dit jaar creatief wil zijn met Valentijnsdag?

Wat als jouw Valentijn allergisch is voor bloemen? Of als je graag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *