Hoe wij jou de beste gebruikerservaring bieden

Voorbereidingen

Misschien heb je het jezelf nog nooit gerealiseerd, maar achter de schermen werkt een groot team om de website draaiende te houden en er voor te zorgen dat jij de beste ervaringen hebt als je onze website bezoekt. Gebruikerservaring (misschien beter bekend als User Experience of UX), wat houdt dat in? Wij willen het zo makkelijk en aangenaam mogelijk maken om onze website te begrijpen, te gebruiken en jouw doel te laten vervullen. Om dit te bereiken doen we onderzoek zodat we de gebruikerservaringen kunnen verbeteren en jou een aangenaam verblijf op onze website kunnen geven.

Hoe verbeteren we de gebruikerservaring?UX test in volle gang

Om de huidige gebruikerservaring op onze website te verbeteren moeten we er eerst achter komen hoe jij als gebruiker over het gebruik van de site denkt, waar je behoefte aan hebt en of wij deze behoefte vervullen. Om deze informatie te verzamelen worden verschillende onderzoeksmethoden toegepast. Een van de technieken is het testen van de gebruiksvriendelijkheid (usability testing). Hiermee wordt de website onder de loep genomen samen met representatieve gebruikers. Deelnemers aan de test zullen verschillende taken op de website proberen af te ronden terwijl ze worden geobserveerd door de onderzoekers. Het doel van deze test is om obstakels en problemen te vinden waar onze bezoekers mee kampen. Alle feedback wordt verzameld om vervolgens de problemen op te lossen of te verbeteren om er zeker van te zijn dat jouw volgende ervaring op onze site beter zal zijn dan voorheen.

Denk nooit dat jij een fout hebt gemaakt

“De onderzoeker gaf me een lijst met taakjes om uit te voeren. Ik vond het leuk om mee te doen aan deze test, omdat ik het leuk vind om mijn mening te geven en mijn gedachten te delen. De meeste taken waren goed te doen, al was er ook één bij die me echt niet lukte. Dat frustreerde me enorm en gaf me het gevoel dat ik dom was. De onderzoeker gaf later gelukkig aan dat je nooit het gevoel moet hebben dat het jouw schuld is als je iets niet kunt vinden. De website zou in een ideaal scenario precies moeten aanleveren waar jij naar op zoek bent.” Anonieme deelnemer

Jouw ervaring op onze nieuwe website

Twee maanden geleden hebben wij onze nieuwe website gelanceerd. Er zijn functionaliteiten toegevoegd, en het design is een beetje veranderd. Toch is er, zoals voor de meeste websites, sprake van een voortdurend proces van verbetering. Mocht jij daarom feedback voor ons hebben over jouw ervaring als gebruiker, voel je dan vrij om dit aan ons te laten weten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door hieronder een bericht achter te laten, dan gaan wij vervolgens aan de slag om jouw ervaring voor de volgende keer te verbeteren!

Written By
Meer van Flora

Wat als… je dit jaar creatief wil zijn met Valentijnsdag?

Wat als jouw Valentijn allergisch is voor bloemen? Of als je graag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *