Wat als… je dit jaar creatief wil zijn met Valentijnsdag?

Pompon boeket

Wat als jouw Valentijn allergisch is voor bloemen? Of als je graag origineel en creatief aan de slag wil voor Valentijnsdag? Dat is geen enkel probleem. Je kunt heel gemakkelijk je eigen ‘boeket’ gemaakt van pompons samenstellen. Dit ziet er niet alleen super lief uit, maar het is ook nog eens heel leuk om te maken. Zelfs zonder enige knutsel-ervaring ben je zeker in staat dit pompon-boeketje te maken voor jouw Valentijn!

Wat heb je nodig?

  • Wol, in verschillende kleurenBenodigdheden pompon boeket
  • Crêpe papier
  • Lint
  • Stokjes (of breinaalden)
  • Lijm
  • Schaar
  • Witte verf

Hoe maak je jouw leuke pomponboeket?

1) Begin door wol om je vingers te winden. Voor een groote pompon gebruik je 4 vingers, maar voor een kleinere kun je twee vingers gebruiken. Hoe meer wol je om je vingers draait, hoe voller de pompon zal worden.

2) Als je genoeg wol om je vingers hebt, is het tijd om een losse draad wol in dezelfde kleur te gebruiken om de wol om je vingers samen te binden. Zorg ervoor dat het touwtje goed strak wordt aangetrokken in het midden van de wol om je vingers. Als je een stevige knoop hebt gemaakt kun je de wol van je vingers afschuiven.

3) Knip nu alle lussen aan beide zijden door. Met alle losse draadjes begint de pompon nu vorm te krijgen! Het enige wat je nog moet doen is deze losse draadjes in de juiste vorm schudden. Mochten de draadjes niet allemaal even lang zijn kun je ze bijknippen met een schaar om zo een mooie bolvorm te creëren.

stap 1 pompon boeketStap 2 pompon boeketStap 3 pompon boekt

 

 

 

4) Verf indien de nodig de stokjes in de gewenste kleur. Laat de verf goed drogen voordat je verder gaat met stap 6.

5) Terwijl de verf droogt kun je alvast beginnen met de blaadjes. Vouw een stuk crêpe papier dubbel, en teken hierop blaadjes in verschillende vormen. Het begin van blaadje (dat vastzit aan de steel) moet op de vouw zitten. Op deze manier heb je meteen 2 blaadjes na het uitknippen. Maak zoveel blaadjes als je nodig denkt te hebben.

6) Als alle onderdelen gereed zijn is het tijd om te lijmen! Doe een klein beetje lijm op het crêpe papier en plak de blaadjes vast aan het stokje. Zodra dit goed vast zit kun je ook lijm aanbrengen in het midden van de pompon zodat je het stokje kunt vastlijmen aan de bal. Herhaal deze stap totdat alle ‘bloemen’ klaar zijn.

Stap 5 pompon boeketStap 6a pompon boeketStap 6b pompon boeket

 

 

 

7) Bind alle pompons vast met een romantisch lintje, en verras jouw Valentijn!

Girl with pompon boeket

Geef je toch liever een origineel boeket met echte bloemen? Neem dan snel een kijkje in onze speciale collectie originele Valentijnsboeketten.

Written By
Meer van Flora

Wanneer begin je het huis te versieren voor kerst?

In de winkels zijn de kerstdecoraties eerder en eerder te vinden. In...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *