Welke bloemen kies je op jouw bruiloft?

Bruidsbloemen kiezen
Bruidsbloemen kiezen

Een bruiloft. Een unieke en bijzondere dag waarbij twee personen elkaar eeuwige trouw beloven en hun liefde voor elkaar vieren. Een dag die perfect moet lopen, met prachtige decoratie, een perfecte organisatie en bruidsbloemen die geheel in het thema van die dag zijn. Wat de bruidsbloemen betreft, kun je bij niemand anders beter terecht dan bij je eigen bloemist. Je lokale bloemist kan een bruidsboeket en bruidsdecoratie voor je samenstellen die geheel aansluiten bij jouw als persoon en bij je dromen. Ongeacht het seizoen.

Thema, kleuren en sfeer

Het moment van trouwen, is iets waar je waarschijnlijk als kind al van droomde. Een romantische kleine bruiloft, of juist een hele grote; zelf wil je zo min mogelijk om handen hebben. Als je geen budget hebt voor een wedding planner, vraag dan je lokale bloemist om je te adviseren. Zij kan dienen als bron van inspiratie voor je bruidsboeket en decoratie. Maar eerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welk thema of sfeer je op je bruiloft wil. Chique, rustiek of romantisch? En aan welke kleuren denk je voor tafeldecoratie, het buffet, accessoires en het belangrijkste: je bruidsjurk. Al deze elementen zijn belangrijk om over na te denken voor het bepalen van de bloemen voor op de bruiloft. Het bruidsboeket zelf is het belangrijkste en de final touch bij je trouwjurk. Traditiegewijs wordt het boeket aangeboden door de bruidegom. Tegenwoordig kiest de bruid meestal zelf het boeket uit, omdat het natuurlijk wel helemaal moet matchen met de jurk.

Een handige tips voor de aankomende bruidjes, is om ruim van te voren tijd in te plannen om je voor te bereiden. Doe inspiratie op voor bruidsbloemen in verschillende bloemenwinkels, Pinterest, bezoek bruidsexposities, spreek met verschillende bloemisten. Stel vragen, vertel wat je mooi en leuk vindt, en vooral ook wat niet. Heb je last van allergie voor specifieke bloemen? Vertel het. Informeer naar de kosten, decoratie voor de bruidsauto, bloemen voor de bruidsmeisjes, in het restaurant en ga zo maar door. Kies je ervoor om de aankleding zelf te regelen? Vergeet dan de accessoires zoals vazen, parels, lint, tule, bloemblaadjes en kaarsen niet. Het zijn de details die het verschil maken op de bruiloft van jouw dromen!

Welke bruidsbloemen tijdens welk seizoen?

Het seizoen. Een ander belangrijk aspect om mee rekening te houden als je de bloemen voor je bruiloft gaat kiezen, is het seizoen. Veel soorten bloemen, denk aan rozen, zijn gedurende het hele jaar beschikbaar. Maar met het toevoegen van seizoensbloemen creëer je een mooie touch aan je bloemen decoraties.

Trouw je in de herfst? Dan bevelen we dahlia’s, hortensia’s, scabiosa’s, oude rozen met lange stelen zoals de Austin rozen en alle andere soorten groene bladeren met gouden schaduwen aan.

Amaryllissen, tulpen, hyacinten, orchideeën, helleborus of ranonkels zijn voor een bruiloft in de winter geschikt. Gebruik meer ‘poeder’ kleuren of wat mattere kleuren om een warme sfeer te creëren.

Ga je trouwen in het voorjaar? Dan kun je helemaal losgaan met de kleuren en heerlijke geuren van narcissen, de welriekende lathyrus, meiklokjes, pioenrozen of lila’s. De pioenrozen, die vaak vergeleken worden met rozen, blijven een grote favoriet voor bruiloften.

Voor een zomerbruiloft is het belangrijk om rekening te houden met het mogelijke warme, zonnige weer. Veel bloemen gaan met warmte snel slap hangen. Hortensia’s, lisianthussen, calla lillies, rozen of fresia’s. Kies je voor lilies, wees je er dan van bewust dat de geur in combinatie met warmte niet even lekker is. Vergeet ook niet om de stamper te verwijderen, want deze kan gaan afgeven op je kleding. En het laatste wat je op je eigen bruiloft wil, is een vlek op je bruidsjurk!

Euroflorist heeft een speciale bruidscollectie samengesteld. Neem ook eens een kijkje op het Pinbord van Euroflorist voor wat inspiratie voor je bruiloft!

Written By
Meer van Flora

Hoe wij jou de beste gebruikerservaring bieden

Misschien heb je het jezelf nog nooit gerealiseerd, maar achter de schermen...
Read More

3 Comments

  • Met de verscheidenheid van bloemen beschikbaar bloemisten en bruiden, de mogelijkheden van het maken van een bruidsboeket zijn eindeloos. Rozen zijn de basis van vele bruiloft arrangementen, maar u kunt een boeket om uw stijl aan te passen met voldoende gebladerte of groene santini en bloemen zoals orchideeën, boterbloemen voor een kleurrijk effect.

  • Wij hadden toen de hele tafel vol gelegd met viooltjes. Maar we trouwde ook op een lentedag met 25 graden. We hadden bijna geen andere keus meer. Was zo fleurig!

Comments are closed.