Wat als… jouw Valentijn ver weg woont?

Lange afstandsrelatie op Valentijnsdag

Liefde is niet altijd makkelijk, eigenlijk is het zelden makkelijk. Het is nog moeilijker als jouw Valentijn aan de andere kant van het land, of zelfs de wereld woont. Tegenwoordig is het makkelijker om met mensen over de hele wereld contact te hebben, dus steeds meer mensen een lange afstandsrelatie. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw lange afstandsrelatie werkt? Hopelijk helpen onze 10 tips jou om je relatie vitaal te houden voor én na Valentijnsdag.

10 tips voor een lange afstandsrelatie

  1. Iedere relatie is anders, dus het is belangrijk dat jullie samen de regels bepalen en hier over blijven praten. Wees niet bang om ook over moeilijke onderwerpen te praten!
  2. Sta jezelf toe om emotioneel te zijn, en doe niet alsof alles goed gaat als dit niet zo is.
  3. Vertrouwen is het belangrijkste punt. Laat jezelf ook tijd met anderen doorbrengen, en unieke ervaringen opdoen. Natuurlijk is het moeilijk dat je partner meer tijd met anderen doorbrengt dan met jou, en dat zij dichtbij hem of haar staan. Toch is het belangrijk dat jullie je eigen vrienden houden, en als jullie elkaar opzoeken kan je zelf ook met ze bevriend raken.
  4. Volg je eigen interesses, en blijf avontuurlijk. Op die manier heb je altijd iets te vertellen als jullie elkaar bellen. Geniet ook van leven buiten je relatie om, dit geldt natuurlijk voor alle relaties.
  5. Voor sommige koppels helpt het om iets te hebben wat ze samen kunnen delen en over kunnen praten. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van hetzelfde boek, of kijken naar dezelfde serie.
  6. Ga met elkaar videobellen, op deze manier is het makkelijker om elkaars gezichten en expressie te kunnen zien.
  7. Plan altijd meteen het volgende telefoontje of bezoekje, op deze manier heb je altijd iets om naar uit te kijken. Het is natuurlijk ook fijner afscheid nemen door te zeggen: ‘Tot over xx dagen/weken’ dan ‘tot snel’.
  8. Stuur elkaar kleine verrassingen zoals een brief, je favoriete t-shirt of een heerlijk geurend boeket. Het is fijn om ergens aan vast te kunnen houden, en daarnaast laat je je Valentijn weten dat je aan hem/haar denkt.
  9. Stel deadlines om vervolgstappen in jullie relatie te bespreken. Hou elkaar niet aan het lijntje, wees eerlijk naar jezelf en naar je partner.
  10. In het algemeen: sta open voor jezelf én je Valentijn!
Written By
Meer van Flora

Wanneer begin je het huis te versieren voor kerst?

In de winkels zijn de kerstdecoraties eerder en eerder te vinden. In...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *